God Jul och Gott Nytt År!

christmas-2939314_1920

Ännu en säsong på Hannäs är till ända och julen står nu för dörren.  Vi i KHHs styrelse önskar alla en riktigt trevlig jul- och nyårshelg.

Om vi tittar tillbaka på säsongen som varit så kan vi konstatera att det har varit en aktiv säsong. Flera tävlingar har genomförts av anläggningens föreningar i sportkörning, brukskörning, bruksridning och i flera grenar inom islandshästridningen. Många hästsportfantaster har lagt ner många timmar för att genomföra dessa tävlingar, inte minst inför och efter arrangemangen.

Men det handlar inte bara om tävlingar. Vår anläggning används mest för träning och det har varit fullt ös hela säsongen. Alla föreningar har haft träningstillfällen och det har handlat om allt ifrån tömkörning och centrerad ridning till träningstillfällen i respektive förenings tävlingsgrenar. Några träningsläger har också genomförts. Sedan ska vi inte glömma alla medlemmar som besöker anläggningen löpande för sin enskilda ridning och körning.

Även i år genomförde vi Hästens Dag, som är en dag då vi på Hannäs bjuder in alla Kilsbor och andra intresserade till att få besöka Hannäs och se vad vi gör här ute. Det är en familjedag med möjligheter att prova på både ponnyridning och körning. Mycket glädje!

Foto: Hasse Röjder
Foto: Hasse Röjder
Foto: Hasse Röjder
Foto: Hasse Röjder

För att vår anläggning ska hålla och vara attraktiv krävs en kontinuerlig utveckling och ett kontinuerligt underhåll. Varje år läggs fokus på en eller max två större insatser av både ekonomiska och praktiska skäl. Det som har varit i fokus det här året är främst Wermlands Körsällskaps satsning på utveckling av vattengraven där också Fjordhästföreningen bidrog. Helt avgörande för detta arbete var det stöd som företaget ETF Energiteknik Fjärrvärme AB ställde upp med i både man-/maskinkraft och material.

Naturligtvis så sätter ETF sin profil på vattengraven för lång tid framöver.

Foto: Hasse Röjder
Foto: Hasse Röjder

KHH är en förening utan några större tillgångar. Fokus ligger på att dra in intäkter så vi kan klara underhållet av anläggningen. Lite bidrag får vi från Kils kommun, men i tillägg till detta krävs andra intäkter. Som ett led i att säkerställa KHHs långsiktighet har vi nu gjort det möjlighet för företag att köpa reklamplatser (1 500 kr per år), i första hand på stallarna östra gavlar. Företag som är intresserade av reklamplats mailar KHHs kassör Nina Eberleh – nina.eberleh@gmail.com.

långa länganlilla längan

Nu laddar vi för ett nytt år med en massa aktiviteter på vår fantastiskt fina anläggning. Välkommen!

/Britt Lööv