Säsongen 2016 går mot sitt slut

Ännu en säsong går mot sitt slut och aktiviteterna på anläggningen börjar att minska i antal, men inte helt. Flera träningstillfällen i föreningarna kvarstår och de kommer att fortsätta till viss del så länge vädret tillåter. Kyla, regn och snö är inte att leka med när det slår till.

Anläggningen har underhållits på ett bra sätt i år med hjälp av fyra gemensamma arbetsdagar. Tyvärr så är det ett fåtal av alla föreningars medlemmar som ställer upp, men de som gör det gör ett fantastiskt bra jobb. Det skulle både gå fortare, bli mer gjort och vara roligare om fler hjälpte till. Vi får hoppas på fler hjälpande händer nästa år.

Det som hänt på anläggningen och som syns mest är två saker. Det första man upptäcker är förstås målningen av stallarna. Det blev superbra. Pricken över i blev de snygga nummerskyltarna på boxdörrarna (se ovan). Tack Lina Thor för det. Det blev många timmars arbete för att producera skyltarna och sedan också sätta upp dem.

rodastallar
Foto: Lina Thor

Det andra är renoveringen av ovalbanan. Den har fått ett rejält lyft och kommer att vara helt perfekt nästa år. En tävling genomfördes på banan i år och då var den lite för lös, men ändå bra. Får den bara sätta sig över vintern så kommer banan att locka ännu fler islandshästryttare att komma till Hannäs för att både träna och tävla.

ovalbanan
Foto: Victoria Österberg

Restaureringen av ovalbanan är en viktig och stor investering för Glaumur och KHH, som också delar lika på kostnaden för denna.

Även i år har vi lyckats hålla undan sly och gräs under själva högsäsongen, men det är inte helt självklart. Växtkraften på Hannäs upplevs som helt enorm. Och nu har mycket växt upp igen, men det blir något för oss att ta tag i till våren.

Tyvärr så har vi också under säsongen blivit utsatta för en stöld som påverkar föreningens ekonomi märkbart. Tidigare i år investerade KHH i en ridbaneharv/-sladd för att kunna underhålla anläggningens olika banor. Någon som besökt anläggning har uppmärksammat vår utrustning och valt att lägga beslag på den. Vi har uppmanat alla att hålla utkik och se om någon i närområdet visar sig ha ”investerat” i en sådan. Det kan vara stöldgods och vi vill gärna få tips för att kolla upp. Vår sladd har tydliga kännemärken så den är lätt att identifiera. Vi bevakar förstås även Blocket.

ridbaneharv

KHHs styrelse har under året tagit fram en rad Trivselregler för samvaron på Hannäs. Principen är att var och en tar sitt ansvar att återställa allt i ordning efter användning av banor, boxar och andra saker. Det finns ingen som går omkring och städar efter andra. Det som är kul är att nästan alla medlemmar sköter detta hur bra som helst och det är en tydlig förbättring sedan förra året. Nu får vi hjälpas åt att se till att nästa år blir minst lika bra.

I Trivselreglerna finns också information av annan praktisk betydelse.

Du hittar Trivselreglerna här.

Det har pågått ett stort antal aktiviteter på anläggningen under året och för information om det hänvisar jag till respektive förenings hemsida  och Facebook-konto.

Önskar er alla en trevlig höst.

/Britt Lööv
Sekreterare KHH