Hästens Dag i full sol

Söndag den 21 augusti, sista dagen på Kil Hela Veckan, hölls traditionsenligt Hästens Dag på KHH. Arrangemanget lockade många besökare och framför allt ett stort antal barnfamiljer. Köerna till ponnyridning, prova-på-körning och åkning med häst och vagn ringlade långa.

Kort sagt blev det en mycket lyckad dag där KHH gjorde bra reklam för sig, för en gångs skull i fullt solsken. Det handlade om att visa upp ett bra hästmannaskap samtidigt som vi visade upp en del av hästsporterna i våra föreningar. Fjordhästföreningen visade upp brukskörning och riden dressyr. Wermlands Körsällskap visade upp sina tre delmoment i sportkörningen (dressyr, precision, maraton).

Dagen blev lyckad tack vare ett mycket bra teamarbete där var och en tog fullt ansvar för sin del. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla er som hjälpte till att arrangera med högsta kvalitet – Lennart, Ove, Laila, Ing-Marie, Janne, Lina, Eva.

Stort tack förstås till er som kom med era hästar och förgyllde dagen för många unga kilsbor. Ni gjorde det på ett fantastiskt proffsigt sätt – Monica, Eva, Diana, Gunnar, Sören och Elin samt era medhjälpare. Utan er skulle det inte ha blivit något alls.

Totalt hade vi åtta hästar på plats den här dagen.

Hasse Röjder var på plats och tog några fina bilder, se både ovan och nedan.

/Britt Lööv

Åkning med häst och vagnHästar är underbara djur